Matematik

Integralregning

25. april 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme stamfunktionen til f(x)=6x-3, hvis graf har linjen med ligningen y=3x+2 som tangent. Hvorfor er det man starter med at sige F'(x)=3  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af mathon

           \small F(x)=3x^2-3x+k

           \small F{\, }'(x_o)=6\cdot x_o-3=3

                            \small x_o=1

\small \textup{Grafen for F(x) og tangenten g\aa r gennem }\left ( 1,3\cdot 1+2 \right )=\left ( 1,5 \right )
\small \textup{hvoraf:}

           \small F(1)=5=3\cdot 1^2-3\cdot 1+k

                         \small 5=k
\small \textup{Den s\o gte stamfunktion}
\small \textup{er:}
           \small F(x)=3x^2-3x+5


Svar #2
25. april 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men hvorfor siger man F'(x)=hældningen  ?? 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.