Fysik

hjælppp

26. april 2019 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lys fra en galakse er rødforskudt med 
                            z = 0.04
a) Hvor hurtigt bevæger galaksen sig væk fra os?
b) Hvor langt er galaksen netop nu fra os?
c) Lys udsendes fra galaksen med en bølgelængde på 
                             420 nm
. Hvad er lysets bølgelængde når det når frem til Jorden?
d) Hvad er energien af fotonerne fra spørgsmål c) når man måler dem på Jorden?

Nogle der kan hjælpe mig med opg D?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} d)&z=\frac{\lambda -\lambda _o}{\lambda _o}\\\\ &0.04=\frac{\lambda -(420\; nm)}{420\; nm}\\\\ &\lambda =436.8\; nm \end{array}

        \small \small \small \begin{array}{llll} &z=\frac{\lambda -\lambda _o}{\lambda _o}\\\\ &0.04=\frac{\lambda -(420\; nm)}{420\; nm}\\\\ &\lambda =436.8\; nm\\\\ &\textup{fotonenergi:}&E_{foton}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{436.8\; nm}=2.838\; eV=4.55\cdot 10^{-19}\; J \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2019 af mathon

Du kan selv kontrollere enhedsomregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2019 af mathon

        \small \small \begin{array}{llll} d)&z=\frac{\lambda -\lambda _o}{\lambda _o}\\\\ &0.04=\frac{\lambda -(420\; nm)}{420\; nm}\\\\ &\lambda =436.8\; nm\\\\ &\textup{fotonenergi:}&E_{foton}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{436.8\; nm}=2.838\; eV=4.55\cdot 10^{-19}\; J \end{array}


Skriv et svar til: hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.