Matematik

Andengradsl

27. april 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg, om x=3 er en løsning til ligningen

x^3-9*x^2+23*x-15 = 0

kan det passe  at jeg bare skal bruge formelen for d og rødderne 

 a= 3 b = ?   c= -15

men er tivel om hvad b er 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2019 af peter lind

Det er en 3.grads ligning og du kan ikke bruge formlen for løsning af en 2. grads ligning på den.

Du skal bare sætte x =3 og regne venstre side ud. Hvis resultatet bliver 0 er det en løsning ellers ikke.


Skriv et svar til: Andengradsl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.