Matematik

Trekanter og ligningsløsning

28. april 2019 af Helen123 - Niveau: B-niveau

2. Ligningsløsning (uden hjælpemidler)

For en kugle med radius r og volumen V gælder, at V = 3/4 * pi * r^3

En bestem kulge har rumfanget 32/3 * pi

a) Bestem radius for denne kugle

3. Trekanter uden hjælpemidler (figuren er vedhæftet)

a ) Bestem x

Jeg har brugt pythagoras til den første manglende side x, men forstår ikke hvordan jeg skal finde x når der står 2*x osv...


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2019 af StoreNord

2a)     3/4 * pi * r^3 = 32/3 Pi                  løs ligningen med hensyn til r.

3a)     2x er dobbelt så stor som x.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2019 af peter lind

1. Løs ligningen 3/4 * π* r3 = 32/3 * π

2. Bare brug (2x)2


Svar #4
28. april 2019 af Helen123

Men hvordan isolere jeg r^3

3/4 * 3 * r^3 = 32/3 * 3
0,75 * 3*r^3=32    
2,25 * r^3 = 32
r^3= 32/2,25


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2019 af peter lind

Derefter uddrager du den 3. rod eller had der er det samme opløfter til potensen 1/3


Skriv et svar til: Trekanter og ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.