Matematik

medicin indhold

30. april 2019 af grothen95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Medicinindholdet i blodet efter indtagelse af en bestemt pille kan beskrives ved

funktionen
530*(0,67^x-0,61^x) når 0<x<10
hvor f ( ) x er medicinindholdet målt i pg/mL, og x er antal timer efter indtagelsen.

a) Tegn grafen for medicinindholdet de første 10 timer efter indtagelsen.
b) Bestem ved hjælp af grafen det tidspunkt, hvor medicinindholdet er størst.

en venlig sjæl der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af mathon

b)
                                 f{\, }'(x)=530\cdot \left ( 0.67^x\cdot \ln(0.67)-0.61^x\cdot \ln(0.61) \right )

f_{max}\textup{ kr\ae ver bla.}
                                 f{\, }'(x)=530\cdot \left ( 0.67^x\cdot \ln(0.67)-0.61^x\cdot \ln(0.61) \right )=0

                                 x=2.24


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2019 af Anders521

Hedder din funktion f(x) = 530*(0,67x-0,61x) for 0<x<10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2019 af AMelev

Du skal bruge dit grafværktøj - hvilket benytter du?


Svar #4
30. april 2019 af grothen95 (Slettet)

ja funktionen hedder det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2019 af mathon

            \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f{\, }'(x)=-212.2531\cdot 0.67^x+261.9771\cdot 0.61^x=261.9771\cdot 0.61^x-212.2531\cdot 0.67^x


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2019 af AMelev

Du kan ikke bruge anvisningerne i #5, da opgaven kræver, at du benytter dit grafværktøj. 
Jf #3.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2022 af Tigeren123

kan jeg få hjælp til denne opgave også?

jeg sidder med samme opgave, men synes ikke rigtig jeres svar har hjulpet. jeg burger geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2022 af ringstedLC

a) GG input:

\begin{align*} f(x) &= 530 \;(0.67\widehat{\quad}x-0.61\widehat{\quad}x), 0<x<10 \end{align*}

b) Tidspunkt:

\begin{align*} x_{\textup{--}\left \{ maks \right \}} &=x\Bigl(\textup{Ekstremum}\big(f,\;0, \;10\bigr)\Bigr) \;\textup{giver }x_{maks}\textup{ som en numerisk v\ae rdi} \\&\qquad \textup{Ekstremum}\big(f,\;0, \;10\bigr)\;\textup{viser maks.-punktet p\aa\;grafen}\end{align*}


Skriv et svar til: medicin indhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.