Fysik

Emission og absorption

30. april 2019 af alma00 - Niveau: C-niveau

Hej derude...

Jeg sidder lige nu og er i gang med at læse op til fysik prøve. En af de ting som jeg skulle kunne er emission og absorption i brint, og jeg kan intet finde om det i min fysik bog eller internetet. Håber at i kan hjælpe mig 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af mathon

Et hydrogenatom kan absorbere en foton, hvorved atomet tilføres energi.

Et hydrogenatom kan emittere en foton, hvorved atomet afgiver energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2019 af mathon

            E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2019 af mathon

            E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }

Hydrogens energiniveauer:
            \small E_{\textup{H-atom}}=h\cdot c\cdot R_{\textup{ydb}}\cdot \left ( \tfrac{1}{{n_1}^2} - \tfrac{1}{{n_2}^2}\right )

            \small \small E_{\textup{H-atom}}=h\cdot c\cdot R_{\textup{ydb}}\cdot \left ( \tfrac{1}{{n_1}^2} - \tfrac{1}{{n_2}^2}\right )=-13.6 \; eV\cdot \left ( \tfrac{1}{{n_1}^2}- \tfrac{1}{{n_2}^2} \right )\qquad n_1<n_2


Skriv et svar til: Emission og absorption

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.