Matematik

Dm og Vm

30. april 2019 af GHJ789 - Niveau: B-niveau

Hvad er Dm og Vm for denne funktion f(x)=ln(4-3x)?

Giv meget gerne forklaring på svaret


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af MatHFlærer

Hvis du tegner funtionen, så har du svaret


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2019 af janhaa

Dm:

x \in \mathbb{R}: x < 4/3


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2019 af MatHFlærer

Dm(f)=\left]-\infty;\frac{4}{3}\right[

Vm(f)=\mathbb{R}


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2019 af Capion1

# 0
Du skal benytte viden om logaritmefunktioner.
Logaritmen af et reelt tal er defineret for de positive reelle tal.
Derfor skal      4 - 3x > 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2019 af AMelev

#0 ln er kun deffineret for positive tal, så indholdet af parentesen skal være positiv, altså 4 - 3x > 0. Løs denne ulighed mht. x, så kommer du frem til det, der (på to forskellige måder) angives i #2 og #3.

Værdimængden for ln er R. Se grafen øverst i din formelsamling s. 18.


Skriv et svar til: Dm og Vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.