Matematik

Parabler og linjer

01. maj 2019 af Trojanskhest - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har følgende opgave som er svær synes jeg:

To funktioner er givet ved: f(x)=-3x+2 og g(x)=-2*x^2+4x+1

Bestem afstanden mellem parablens topppunkt og det skæringspunkt mellem graferne som skæringspunktet ligger længst fra toppunktet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af StoreNord

Start med at finde skæringspunkterne.

Og brug så Pythagoras.


Svar #2
01. maj 2019 af Trojanskhest

Det er gjort

#1

Start med at finde skæringspunkterne.

Og brug så Pythagoras.

Det er gjort, men det stemmer ikke overens med facit


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2019 af StoreNord

Hvad er dine 3 punkter?


Svar #4
01. maj 2019 af Trojanskhest

#3

Hvad er dine 3 punkter?

Parablens toppunkt er (1,3)

Den første skæringspunkt mellem de to grafer er (0.1492,1.5524) og det andet er (3.35,-8.05)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2019 af StoreNord

Punkterne er rigtige.


Svar #6
01. maj 2019 af Trojanskhest

Nogen som vil hjælpe med mellemregningen? 

Hvad i præcis gør?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2019 af StoreNord

Mellem det nærmeste punkt og toppunktet ligger en hypotenuse i en trekant.
Kateterne er den vandrette afstand og den lodrette afstand mellem punkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-05-01 21-22-46.png


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2019 af ringstedLC

#6

Nogen som vil hjælpe med mellemregningen? 

Hvad i præcis gør?

På vej ind ad døren til eksamen på niveau A skal du have mellemregninger til afstanden mellem to punkter ...

\begin{align*} \text{St\o rste afstand}: \\ \left | T_x-sk\ae_{1_{x}} \right | &> \left | T_x-sk\ae_{2_{x}} \right |\Rightarrow sk\ae_{1_{x}}=\;? \\ afst. &= \sqrt{\left(T_x-sk\ae_{1_{x}}\right)^2+\left (T_y-sk\ae_{1_{y}}\right )^2} \end{align*}

Prøv lige en gang til og tryk så rigtigt på lommeregneren eller i CAS, så skal det passe.


Skriv et svar til: Parabler og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.