Matematik

en linje l er giver ved ligningen y=0,75x+2...

02. maj 2019 af nastja123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan løse vedhæftede opgave med melemregner?ville være en stor hjælp:)

Vedhæftet fil: opgave 9 .pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af Moderatoren

Ja, det er der. Men det er jo dig der skal gøre det. 

Skriv evt. hvad du har problemer med.


Svar #2
02. maj 2019 af nastja123 (Slettet)

jeg kan slet ikke finde ud af den, derfor jeg beder om hjælp til at løse den med mellemregninger , så jeg kan se hvordan man præcist gør:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2019 af mathon

a)

                 \small l\textup{:}\quad 0.75x-y+2=0
\textup{Afstanden fra }l\textup{ til punktet }P(7,1)\textup{:}

                 \small \textup{dist }\left (l,P(7,1) \right )=\frac{\left | 0.75\cdot 7-1+2 \right |}{\sqrt{0.75^2+1}}=5


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2019 af mathon

b)
                 \small \small c\textup{:}\quad \left (x-7 \right )^2+\left (y-1 \right )^2=5^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2019 af mathon

c)

\textup{For ortogonale linjer l og m g\ae lder:}

                 \small a_m\cdot a_l=-1

                 \small a_m\cdot \tfrac{3}{4}=-1

                 \small a_m\cdot \tfrac{3}{4}=-\frac{1}{\tfrac{3}{4}}=-\tfrac{4}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2019 af NeedHelp4

Jeg vil gerne lige spørg omkring formlen til a) dist(l,p) skal der ikke være et - inden 2 tallet som i den oprindeligt formel eller skal det være i + pga. ligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2021 af sandrai

#5

c)

\textup{For ortogonale linjer l og m g\ae lder:}

                 \small a_m\cdot a_l=-1

                 \small a_m\cdot \tfrac{3}{4}=-1

                 \small a_m\cdot \tfrac{3}{4}=-\frac{1}{\tfrac{3}{4}}=-\tfrac{4}{3}

hvor for du de 3/4 fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2021 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll}& l\textup{:}&y=0.75x+2=y=\frac{3}{4}x+2&\textup{med h\ae ldningskoefficient }\frac{3}{4} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2021 af sandrai

#8

                \small \begin{array}{lllll}& l\textup{:}&y=0.75x+2=y=\frac{3}{4}x+2 \end{array}

nåårh tak! 


Skriv et svar til: en linje l er giver ved ligningen y=0,75x+2...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.