Matematik

biominalfordeling

02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej hvordan regnes denne opgave?

a) Bestem det mest sandsynlige antal seksere 

terningen kastes 180 gange


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af janhaa

E(x) = n*p = 180/6 = 30


Svar #2
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

p er sansynligheden så er det ikke 1/6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2019 af janhaa

#2

p er sansynligheden så er det ikke 1/6?

mest sandsynlige antal seksere 


Svar #4
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

altså du gør det jo forkert- det er 180*1/6


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2019 af janhaa

#4

altså du gør det jo forkert- det er 180*1/6

funny you:

180/6 = 180*(1/6)

nicht wahr?


Svar #6
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

når men tak for hjælpen jeg forstod godt opgaven nu


Svar #7
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

b) Bestem  de antal af seksere, der vil kunne betegnes som exceptionelle udfald i eksperimentet

kan du så hjælpe med denne

jeg har prøvet at regne den ud sådan:

spredning:=√(180*1/6*(1-1/6)) ? 5
30-3*5 ? 15
30+3*5 ? 45

men ved ikke hvad det vil sige? altså at kast 15 og 45 er exceptionelle udfald udfald eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2019 af oppenede

Metoden i #1 er forkert, da opgaven ikke spørger om middelværdien. Hvis det havde været 177 kast, ville det give 177/6 = 29.5, selvom sandsynligheden for 29.5 seksere er 0%.

Du skal se på finde maksimum af sandsynlighedsfunktionen for binomialfordelingen. Fordelingen er unimodal, så hvis du finder 3 på hinanden følgende udfald sådan at det midterste udfald har størst sandsynglighed, så er det midterste udfald svaret.


Svar #9
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

altså hvad gør man så?

hvsi jeg bruger biominalfordelingen binomPdf(180,((1)/(6)),160) ? 1.43076?-100 =1,4


Svar #10
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

hvilken formel skal jeg bruge 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2019 af oppenede

#9

altså hvad gør man så?

hvsi jeg bruger biominalfordelingen binomPdf(180,((1)/(6)),160) ? 1.43076?-100 =1,4

Ikke 1.4 men 1.430756\cdot10^{-100}.

#10

hvilken formel skal jeg bruge 

Da middelværdien er 30, så regn i stedet for PDF af værdier tæt på 30
  \\binomPdf(180,1/6,28) \\binomPdf(180,1/6,29) \\binomPdf(180,1/6,30) \\binomPdf(180,1/6,31) \\binomPdf(180,1/6,32)

Fordelingen er unimodal, så hvis du finder 3 på hinanden følgende udfald sådan at det midterste udfald har størst sandsynglighed, så er det midterste udfald svaret.


Svar #12
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

okay tak.

hvad med 

b) Bestem  de antal af seksere, der vil kunne betegnes som exceptionelle udfald i eksperimentet

kan du så hjælpe med denne

jeg har prøvet at regne den ud sådan:

spredning:=√(180*1/6*(1-1/6)) ? 5
30-3*5 ? 15
30+3*5 ? 45

men ved ikke hvad det vil sige? altså at kast 15 og 45 er exceptionelle udfald udfald eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2019 af oppenede

Slå op i dine bøger/noter og find definitionen af 'exceptionel'. Det er ny terminologi for mig, så jeg ved ikke hvad det vil sige.


Svar #14
02. maj 2019 af Markus12312 (Slettet)

okay


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. maj 2019 af AMelev

Ad #0 
Hvis middelværdien n·p er et helt tal, er det det mest sandsynlige antal. 
?Ellers er det et af de to tal på hver sin side af middelværdien. Beregn sandsynligheden for hver af dem og se, hvilken der er størst.

Ad #12
Udfald kaldes ekceptionelle, hvis de ligger uden for intervallet [μ - 3σ, μ + 3σ].
Du har korrekt beregnet  μ = 30, σ = 5, μ - 3σ = 15 og μ + 3σ = 45.
Dermed er de ekceptionelle udfald 0, 1, ..., 14 samt 46, 47, ...., 180 seksere.
Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.
Se side 32(192) øverste figur.


Skriv et svar til: biominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.