Matematik

Differentialligning

02. maj 2019 af bradapete (Slettet) - Niveau: A-niveau

Synes ikke at mit n-spire gider at desolve denne funktion i vedhæftet opgave? desolve(m'=4*20e^-4t-0.21*m,m,t)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2019 af PeterValberg

måske fordi du har stavet forkert?

desolver(m'=4*20e^-4t-0.21*m,m,t)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. maj 2019 af bradapete (Slettet)

Har stavet rigtig på n-spire...


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2019 af PeterValberg

måske fordi du ikke har brugt det rigtige e ?
du skal finde det rigtige e under symboler, ikke i almindelig tekst

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. maj 2019 af bradapete (Slettet)

Har også brugt det rigtige e, men den bliver ved med at sige "argumentfejl"


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2019 af PeterValberg

Måske der skal parentes om 4t?

desolve(m'=4*20e^(-4t)-0.21*m,m,t)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2019 af PeterValberg

eller også er det fordi, du har byttet om på m og t til sidst

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #8
02. maj 2019 af Soeffi

#0. Der er ikke noget medicin i blodbanen før start: m(0) = 0. Pas på med at skrive "e", skriv hellere exp(). Det er rigtigt, at der skal stå "t,m".

Tn-Spire: deSolve(m'=4*20*exp(−4*t)-0.21*m and m(0)=0,t,m) → m=21.1082*exp(−4*t)*((44.2564)t-1.)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.