Fysik

Hjælp til parallakse

03. maj 2019 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej


Vil nogen hjælpe mig i gang med den her opgave? Jeg har tabt mig selv på gulvet og sidder nu ret presset med deadline imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2019 af mathon

a)
                \small \begin{array}{llll} \end{array}\small \begin{array}{llll} \small \pi ''=\frac{1}{d}&&d\textup{ m\aa lt i parsec og }\pi ''\textup{ er buesek} \\\\ \small d=\frac{1}{\pi ''} \\\\ d=\frac{1}{0.00397}&=&251.889\; pc\\\\ d=\left (251.889\; pc \right )\cdot \left ( 3.086\cdot 10^6\; \tfrac{m}{pc} \right )&=&7.77329\cdot 10^8\; m\\\\ d=\left(251.889\; pc\right)\cdot \left (3.26\; \tfrac{lys\textit{\aa }r }{pc} \right )&=&821.2\; lys\textit{\aa }r \end{array}


Svar #3
03. maj 2019 af louiselort (Slettet)

Tak Mathon! Ser så fint ud og giver god mening for mig når du skriver det op sådan. Mange tak for hjælpen


Svar #4
03. maj 2019 af louiselort (Slettet)

Kan du desuden forklare mig hvilke værdier jeg skal bruge for at kunne beregne dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2019 af janhaa

need v


Skriv et svar til: Hjælp til parallakse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.