Kemi

Hjælp haster

03. maj 2019 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2019 af mathon

                 \small 4\, NH_3\, _{\textit{(g)}}\; +\; 5\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \longrightarrow\; 4\, NO\, _{\textit{(g)}}\; +\; 6\, H_2O\, _{\textit{(g)}}


Svar #3
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

Tusinde tak. Ved du hvad jeg skal i den næste?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2019 af mathon

                           \small \small \begin{array}{|l|c|c|} \hline &NH_3&NO\\ \hline \textup{masse}/kg&340&599\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{kg}{kmol}&17.03&30.01\\ \hline \textup{antal kmol}&19.96&19.96\\ \hline \textup{koefficienter}&4&4\\ \hline \end{array}


Svar #5
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

Forstår ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2019 af mathon

                      \small V(NO)=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 19.96\; kmol \right )\cdot \left ( 8.31\cdot 10^{-2}\; \tfrac{bar\cdot m^3}{kmol\cdot K} \right )\cdot \left ( 293\; K \right )}{1.013\; bar}=479.8\; m^3


Svar #7
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

Hvor kommer din tal fra og hvad hedder den formel du bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2019 af mathon

Ædelgasligningen.


Svar #9
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

Hvordan kommer du frem til antal kmol ved NH3 og NO? 

Og hvor kommer 8,31 * 10^-1 fra? samt 293K?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2019 af mathon

                    \small \small \begin{array}{llll} \textup{antal kmol }NH_3&\frac{340\; kg}{17.03\; \tfrac{kg}{kmol}}=19.96\; kmol\\\\ \textup{antal kg }NO&\left ( 19.96\; kmol \right )\cdot \left ( 30.01\; \tfrac{kg}{kmol} \right )=599\; kg\\\\ \textup{den universelle gaskonstant}&R=8.31\cdot 10^{-2}\; \tfrac{bar\cdot m^3}{kmol\cdot K}\\\\ \textup{den absolutte temperatur}&T=\left (273+20 \right )\; K=293\; K \end{array}


Svar #11
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

Tusinde tak. Hvordan regner jeg ud hvor mange liter den dannede mængde af nitrogenoxid ved 1 atm. (1,013 bar) tryk og 20°C fylder?


Svar #12
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

Hov. 

De 599 kg er det ikke svaret på det første og de 479,9 m^3 er svaret på det andet?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2019 af mathon

Jo.

              \small 479.8\; m^3=4.798\cdot 10^5\; L


Svar #14
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

Super. Tak!

Kan du hjælpe med denne også?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. maj 2019 af janhaa

pOH=0,5(pK_b-\log(0,613))=5,62\\ pH = 8,38


Svar #16
03. maj 2019 af MariaJK (Slettet)

15# Hvilken formel har du brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2019 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} \textup{ved }25\degree C:\\ pK_b=-\log(K_b)=-\log(9.33\cdot 10^{-12})=11.03\\\\ \textup{Salicylat er en meget svag base}\\\\ pOH=\tfrac{1}{2}\left ( pK_b-\log(c_b) \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 11.03-\log(0.613) \right )=5.6\\\\ pH=14-pOH=14-5.6=8.4\\\\ pK_s(\textup{salicylsyre})=14-pK_b=14-11.03=2.97\\\\ \textup{salicylsyre er en middelst\ae rk syre} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.