Matematik

Sandsynlighedsregning

03. maj 2019 af jaco6814 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder virkelig fast i denne opgave, og kan ikke knække den ellers så simple opgave. Ville være meget taknemmelig for hjælp! 

Erfaringsmæssigt vides det, at 1 ud af 10 æbler er dårligt. Du køber en pose med 15 æbler. Hvad er sandsynligheden for at a) alle æbler er gode, b) alle æbler er dårlige? Hvilket antal dårlige æbler er det mest sandsynligt, at der er i posen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2019 af janhaa

p1 = 1/10 = 0,1 og p2 = 0,9 og  n = 15

a)\,P=0,9^{15}\\ \\b)\,P=0,1^{15}

c) E(X) = 0,1*15 = 1,5

dvs et eple


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.