Matematik

Binomialfordeling/binomialkoefficient

04. maj 2019 af Lei20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det rigtigt? Jeg har svært ved at forstå sandsynlighedsregning

En symmetrisk terning kastes 10 gange. Angiv hvert af følgende tilfælde basissandsynligheden ?? og antal succeser ??, og bestem sandsynligheden: 


a) Vi slår præcis 4 femmere. 

basissandsynlighed p=1/6
succeser=5/6

10!/(4!·(10-4)!)=210

210·(1/6)^4·(1-1/6)^6≈0,054265875850988·100≈5,4265875851

b) Vi slår et ulige antal øjne præcis 7 gange. 

basissandsynlighed p=0,5

K(succeser)=7

10!/(7!·(10-7)!)=120

120·?0,5?^7·(1-0,5)^(10-7)=0,1171875·100=11,71875

c) Vi slår en toer eller mindre præcis 3 gange.

basissandsynlighed p=3/6=0,5

K(succeser)=2/6≈0,33333333333333

10!/(3!·(10-3)!)=120

120·?0,5?^3·(1-0,5)^(10-3)=0,1171875·100=11,71875


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2019 af AMelev

Ad a) Basissandsynlighed p = 1/6 OK!
Antal succes X = 4 (5/6 er sandsynligheden for fiasko)
 210·(1/6)^4·(1-1/6)^6≈0,054265875850988·100%≈5,4265875851 %

Ad b) OK, bortset fra manglende % og at antal succes ikke hedder K(...) men X = 7

Ad c) En toer eller mindre betyder 1 eller 2, så p = 2/6 = 1/3
Antal succes X = 3
K(10,3) rigtig, men da p er forkert, bliver P(X = 3) også forkert. Det er beregnet rigtigt, men husk %.


Skriv et svar til: Binomialfordeling/binomialkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.