Fysik

Energi fra foton

04. maj 2019 af random1i - Niveau: B-niveau

Hejsa

Min opgave lyder: Bestem hvor stor en energi fotonen vil have, hvis laserlyset havde opført sig som en partikel.

Jeg har udregnet bølgelængden, gitterkonstanten, og jeg kender plancks konstant

Jeg er meget i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge.. Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. maj 2019 af Eksperimentalfysikeren

Når du har bølgelængden, kan du finde frekvensen og gange den med Plancks konstant. Så har du energien.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2019 af mathon

                     \small \small E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2019 af mathon

                     \small h\cdot c=\left (4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s\right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^{17}\; \tfrac{nm}{s} \right )=1239.84\; eV\cdot nm


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2019 af mathon

                    \small 1\textup{ eV} =1.602\cdot 10^{-19}\; J


Skriv et svar til: Energi fra foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.