Matematik

Vektorfunktion og bestemmelse af koordinatsæt

08. maj 2019 af Søren2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet et billede med en opgave, som jeg har meget svært ved. Har ikke rigtig nogen idé om hvordan jeg overhovedet skal komme igang. 

Håber nogen kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Vektorfunktion opg. 16.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2019 af AMelev

a) At Q er et dobbeltpunkt betyder, at det rammes af kurven ved to forskellige t-værdier, hvoraf den ene oplyses til at være -2.
Bestem Q ud fra r(-2) og løs ligningen r(t0) = r(-2) mht. t0.
Du kan fx løse 1.koordinatligningen og indsætte løsningerne i 2. koordinatligningen og tjekke, om de også er løsninger der. 
Eller du kan løse begge koordinatligninger og se hvilke t-værdier, der er løsninger til begge.

b) Retningsvektorerne til de 2 tangenter er hhv. r'(-2) og r'(t0). Bestem disse og bestem vinklen mellem dem vha. skalarprodukt.


Svar #2
08. maj 2019 af Søren2000 (Slettet)

Jeg har nu udregnet t0, og har fået det til 4. Kan det mon passe?? Men hvordan er det så lige at man finder koordinatsættet til Q når man har fundet t0??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2019 af AMelev

4 er korrekt. Du har jo fundet Q, det var jo værdien i -2. Q = r(-2) = r(4).


Skriv et svar til: Vektorfunktion og bestemmelse af koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.