Fysik

Varmefylde

13. maj 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke se om resultatet er korrekt, det virker lidt forkert da det er negativt.

Vedhæftet fil: fysiktingting.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2019 af oppenede


tfælles skal være 90.7, 28.6 og 22.2, men du har brugt 121, 119.5 og 118.6.
Desuden er sætningen
   "Efter loddet er varmet op til 100 grader, nedsænkes det i vandet er vandet X grader celcius"
ren non-sense og ikke dansk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2019 af ringstedLC

... og det er "non-sense" for øvrigt heller ikke. Men ellers enig; sætningen er nonsens.

#0: Det ser ud som om, at dine meget uoverskuelige forsøgsdata giver dig problemer.

- Der står intet om forsøget med alu-loddet andet end massen.

- Udregningen for kobber-loddet mangler.

I beregningerne sjuskes med enhederne; nogle mangler, men det værste er, at gram ikke omregnes til kg. Det går kun godt fordi fejlen både er i tæller og nævner. Men sådan er det jo ikke hver gang.

\begin{align*} c_{Cu} &= \frac{117.581 \cdot 10^{-3} \cdot 4180\cdot \left(90.7 - 21 \right)} {-\left(5.765 \cdot 10^{-3} \; \left(90.7 - 100 \right) \right)} \;\left ( \frac{kg\cdot J\cdot \, ^{\circ}C}{kg\cdot kg\cdot \,^{\circ}C\cdot \,^{\circ}C} \right ) \\ &= 638946\;\frac{\text{J}}{\text{kg}\;^{\circ}C}\;,\;\text{ tabelv\ae rdi}:385\;\frac{\text{J}}{\text{kg}\;^{\circ}C} \end{align*}

Der er sikkert sket en tastefejl i dine data.

\begin{align*} c_{mess} &= \frac{134.950 \cdot 10^{-3} \cdot 4180\cdot \left(28.6 - 19.5 \right)} {-\left(200.86 \cdot 10^{-3} \; \left(28.6 - 100 \right) \right)} \;\left ( \frac{kg\cdot J\cdot \, ^{\circ}C}{kg\cdot kg\cdot \,^{\circ}C\cdot \,^{\circ}C} \right ) \\ &= 358\;\frac{\text{J}}{\text{kg}\;^{\circ}C}\;,\;\text{ tabelv\ae rdi, ukendt (legering)} \\ c_{Pb} &= \frac{139.082 \cdot 10^{-3} \cdot 4180\cdot \left(22.2 - 18.6 \right)} {-\left(278.81 \cdot 10^{-3} \; \left(22.2 - 100 \right) \right)} \;\left ( \frac{kg\cdot J\cdot \, ^{\circ}C}{kg\cdot kg\cdot \,^{\circ}C\cdot \,^{\circ}C} \right ) \\ &= 96\;\frac{\text{J}}{\text{kg}\;^{\circ}C} \;,\;\text{ tabelv\ae rdi}:125\;\frac{\text{J}}{\text{kg}\;^{\circ}C} \end{align*}


Skriv et svar til: Varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.