Matematik

mat

15. maj 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

Hej nogen kan hjælpe mig med den her opgave også,,,,,, jeg har et bud på dem....men jeg synes at de lyder mega dumt. 

opgaven er med hjælpemidlder. 

på forhånd tak! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. maj 2019 af Mathias7878

Hej Nanna

Opgave a) beregnes ved at indsætte t = 0 ind i f(t), da t angiver tiden målt i timer efter at kødet er anbragt i fryserummet.

Opgave b) kan du løse ved at bruge solve.

Opgave c) giver vist sig selv

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2019 af MatHFlærer

Opgave d) den nedre grænse er -20., Dvs. temperaturen kan simplethen ikke blive lavere end -20oC i praksis. Teoretisk vil modellen aldrig ramme y=-20, men bestemmer man grænseværdien, så for t gående mod uendeligt fås -20. Ved beregning er det:

\lim_{t\rightarrow \infty}f(t)=-20


Svar #3
15. maj 2019 af Nanna34

#0

Hej nogen kan hjælpe mig med den her opgave også,,,,,, jeg har et bud på dem....men jeg synes at de lyder mega dumt. 

opgaven er med hjælpemidlder. 

på forhånd tak! 

tusind tak  jer alle!!


Svar #4
16. maj 2019 af Nanna34

#2

Opgave d) den nedre grænse er -20., Dvs. temperaturen kan simplethen ikke blive lavere end -20oC i praksis. Teoretisk vil modellen aldrig ramme y=-20, men bestemmer man grænseværdien, så for t gående mod uendeligt fås -20. Ved beregning er det:

\lim_{t\rightarrow \infty}f(t)=-20

tusind tak, men jeg forstået ikke det hele :///


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2019 af MatHFlærer

Funktionsforskriften er 

f(t)=\frac{750}{t^2+2t+25}-20, t\geq0

Hvad sker der, hvis t går mod uendeligt? Du får noget meget stort i nævneren. Det betyder, at brøken bliver så lille at den går mod 0, når t går mod uendeligt. Så deraf er der kun -20 tilbage.

---

Generelt gælder der at

\frac{1}{x}\rightarrow 0 \text{ for } x\rightarrow \infty

Se her:

\frac{1}{1}=1\frac{1}{10}=0.1\frac{1}{1000}=0.001\frac{1}{100000000000}=0.00000000001

Gir det mening at når nævneren bliver kæmpe stor, så nærmer brøken sig 0?


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.