Kemi

kemi opgave hjælp

16. maj 2019 af emreemk (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgave 1 

Britta vil gerne lave en 0,100 M NaOH-opløsning. Hun vil gerne have 500 mL opløsning. Hvordan skal hun bære sig ad?

opgave 2 

Kemilærer Moss vil lave en opløsning af jern(II)sulfat-vand(1/7). Han skal bruge 2 L, og koncentrationen skal være 0,02 M. Hvordan skal han bære sig ad?

opgave 3 

Blod indeholder ca. 1,0 g glucose (C6H12O6) pr. liter.

a. Beregn stofmængdekoncentrationen af glucose i blod.

b. Beregn, hvor meget glucose et menneske normalt har i blodet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2019 af mathon

              \begin{array}{lllll} \textup{\textsc{opgave 1}}\\ \textup{masse:}&m=V\cdot c\cdot M=\left (0.500\; L \right )\cdot \left (0.100\frac{mol}{L} \right )\cdot \left (39.997\; \frac{g}{mol} \right )=2.00\; g \end{array}

\textup{Lidt DM-vand h\ae ldes i en 500 ml m\aa lekolbe, som anbringes på en magnetomr\o rer. }
\textup{ 2.00 g fast NaOH tilsa\ae ttes under omr\o ring. Der efterfyldes med DMvand op til m\ae rket under fortsat omr\o ring}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2019 af mathon

              \begin{array}{lllll} \textup{\textsc{opgave 2}}\\ \textup{masse:}&m=V\cdot c\cdot M=\left (2.00\; L \right )\cdot \left (0.020\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left (278.02\; \frac{g}{mol} \right )=11.121\; g \end{array}

\textup{Lidt DM-vand h\ae ldes i en 2 L m\aa lekolbe, som anbringes p\aa \ en magnetomr\o rer. }
\textup{ 11.121 g fast FeSO}_4*7\mathrm{H_2O} \textup{ til\ae ttes under omr\o ring. Der efterfyldes med DMvand op til m\ae rket under }
\textup{fortsat omr\o ring.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2019 af mathon

             \begin{array}{lllll} \textup{\textsc{opgave 3}}\\b)\\ &\textup{gennemsnitsmenneskets blodvolumen er p\aa \ 5 liter} \end{array}


Skriv et svar til: kemi opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.