Matematik

er det korrekt?

16. maj 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

nogen der ved om det  er korrekt ? 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du starter med at finde f(x) ved at finde stamfunktionen til f '(x):

f(x) = ∫ (x2 - 4x) dx  <=>

f(x) = 1/3 x3 - 2x2 + k

Så bestemmer du konstanten k ved at bruge oplysningen om at f(1) = -1:

f(1) = -1  <=>

1/3*13 - 2*12 + k = -1  <=>

k = -1 + 2 - 1/3  <=>

k = 2/3

og så bliver forskriften for f:

f(x) = 1/3 x3 - 2x2 + 2/3


Svar #2
16. maj 2019 af Nanna34

#1

Du starter med at finde f(x) ved at finde stamfunktionen til f '(x):

f(x) = ∫ (x2 - 4x) dx  <=>

f(x) = 1/3 x3 - 2x2 + k

Så bestemmer du konstanten k ved at bruge oplysningen om at f(1) = -1:

f(1) = -1  <=>

1/3*13 - 2*12 + k = -1  <=>

k = -1 + 2 - 1/3  <=>

k = 2/3

og så bliver forskriften for f:

f(x) = 1/3 x3 - 2x2 + 2/3

mange tak!!!


Skriv et svar til: er det korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.