Matematik

Logaritmisk regneregl der ikke er forstået

17. maj 2019 af Harbrugforhjælp1234 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med at forstå overgangen mellem to udtryk, som vist på billedet i billaget. Hvordan kommer man fremtil vedhjælp af algebra at de to udtryk er lig med hinanden?

Tusinde tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der gælder generelt, at

log_{g}\left ( \frac{a}{b} \right) = -log_{g} \left ( \frac{b}{a}\right )

hvor g er logaritmens grundtal. For den naturlige logaritme er g=e, for 10talslogaritmen er g=10.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2019 af janhaa

log(a/b) = lg(a) - lg(b) = - (lg(b) - lg(a)) = - lg(b/a)


Svar #3
17. maj 2019 af Harbrugforhjælp1234

#2

log(a/b) = lg(a) - lg(b) = - (lg(b) - lg(a)) = - lg(b/a)

Det giver rigtig god mening, tusinde tak


Skriv et svar til: Logaritmisk regneregl der ikke er forstået

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.