Matematik

lineære funktion

19. maj 2019 af simon1200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal have hjælp til det nedstående spørgsmål 

Forklar, hvordan lineære funktioner bruges i forbindelse med tangentligninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2019 af mathon

En tangent er en ret linje, som når et fast punkt (røringspunktet (xo,yo)) på denne og hældningen \small f{\, }'(x_o) er
kendt
har ligningen (punkt-hældningsformlen)

                     \small y-y_o=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

                     \small y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

                     \small y=f{\, }'(x_o)(x-x_o)+f(x_o)

                     \small y=f{\, }'(x_o)x+(f(x_o)-f{\, }'(x_o)x_o)


Skriv et svar til: lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.