Matematik

mat

20. maj 2019 af anonym123123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

en pude har rumfanget 8478 og højden er 12 cm hvor finder jeg radius?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af Capion1

Det er sikkert en cylindrisk pude.
Indsæt de kendte størrelser i formlen for rumfanget af en cylinder. Isolér radius.
Formlen kan, hvis den findes i glemmebogen, hentes i lærebogen, formelsamlingen eller lign.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2019 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Rumfanget af en cylinder:}&V_{cyl}&=&h\cdot \pi \cdot r^2\\\\ \textup{radius:}&r&=&\sqrt{\frac{V_{cyl}}{\pi \cdot h}}&\textup{da radius regnes positiv}\\\\ &r&=&\sqrt{\frac{8\, 478\; cm^3}{\pi \cdot (12\; cm)}} \end{array}


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.