Kemi

Hjælp hvad er osmolariteten?

20. maj 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftede billede?

Facit er 200. 

Jeg efterspørger en formel / metode til at løse denne opgave.

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af mathon

Ingen vedhæftning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2019 af mathon

            \small c_{osmo}=z\cdot c=z\cdot \tfrac{n}{V}

hvor z er antallet af partikler pr. formelenhed, som det opløste stof danner i vand.


Svar #3
20. maj 2019 af Lara45

Nu er  den vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2019 af mathon

                                        E


Svar #5
20. maj 2019 af Lara45

#4 Jeg kender godt facit. Jeg spørger efter fremgangsmåden

Hvordan kommer jeg frem til facit?

Hvilken formel kan jeg bruge?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llllll} \textup{osmolaritet af glukose:}&1\cdot 0.050\; \frac{Osmol}{L}&=& 0.050\; \frac{Osmol}{L}\\\\ \textup{osmolaritet af NaCl:}&2\cdot 0.075\; \frac{Osmol}{L}&=&\underline{0.150\; \frac{Osmol}{L}}\\\\ \textup{osmolaritet af blanding:}&&&0.200\; \frac{Osmol}{L}&=&200\; \frac{mO\! smol}{L}=\mathbf{D} \end{array}
...

\textup{Jeg bildte mig ind at kunne huske de enkelte facitter i }\# 4\textup{ - men ak NEJ!}


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2019 af annahansen2 (Slettet)

#6 Mange tak

Men hvordan får du 200 til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2019 af annahansen2 (Slettet)

.


Skriv et svar til: Hjælp hvad er osmolariteten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.