Matematik

Middelværdi?

23. maj 2019 af anna0111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Redegør for formlen til bestemmelse af middelværdien.

Se vedhæftede billede:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2019 af Anders521

Hvad er dit eget bud?


Svar #2
23. maj 2019 af anna0111 (Slettet)

Jeg har virkelig ingen ide - er helt vildt forvirret..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2019 af Anders521

På venstresiden står der

                           \frac{\sum _{i=1}^{k} x_{i}h_{i}}{n} hvilket er det samme som \frac{x_1\cdot h_1+\ldots +x_k\cdot h_k}{n}

Tror du kan fortsætte herfra?


Svar #4
23. maj 2019 af anna0111 (Slettet)

forstår det slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2019 af AMelev


x1, x2, ... xk er de forskellige observationer, h(x1), h(x2) ... h(xk) de tilsvarende hyppigheder og n er det totale antal observationer.

Hvis du fx har disse observationer: 0,4,7,4,7,0,0,7,4,4, så er n = 10, og du kan beregne gennemsnittet ved at lægge alle tallene sammen og dividere med 10.

 \bar{x}=\frac{0+4+7+4+7+0+0+7+4+4}{10}=   (hvis du samler 0'erne, 4'erne og 7'erne)
\frac{0+0+0+4+4+4+4+7+7+7}{10}=            (altså 3 0'ere, 4 4'ere og 3 7'ere)
\frac{0\cdot 3+4\cdot 4+7\cdot 3}{10}=                     (3 er hyppigheden af 0'ere, dvs. 3 = h(0), 4 = h(4) og 3 = h(7))
\frac{0\cdot h(0)+4\cdot h(4)+7\cdot h(7)}{n}=     (så kan du dividere n op i hvert led)
0\cdot \frac{h(0)}{n}+4\cdot \frac{h(4)}{n}+7\cdot \frac{h(7)}{n}=    (frekvensen er hyppighed divideret med totalantallet f=\frac{h}{n} )

0\cdot f(0)+4\cdot f(4)+7\cdot f(7)=             (observationerne nummerers med x1 som første, x2 som anden osv)

x_1\cdot f_1+x_2\cdot f_2+x_3\cdot f_3=      (skrevet på den korte måde med sum-symbolet)
\sum_{i=1}^{3}x_i\cdot f_i
Her var der 3 forskellige observationer (0, 4 og 7). Hvis der er flere nummereres de bare fortløbende. I formlen er der k forskellige, som er nummereret fra x1 til xk

Hjalp det lidt? 
 


Skriv et svar til: Middelværdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.