Matematik

Taylorrækken

26. maj 2019 af YTTT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er det korrekt at formlen for Taylorræken med udviklingspunkt i 0 er "se billedet" når vi har fået opgivet funktionen f(x) = ex-1/x.

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2019 af peter lind

Det er korrekt at taylorrækken med udvikling fra 0 ser sådan ud

Den nævnte funktion kan slet ikke rækeudvikles fra 0, da den ikke er defineret i 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2019 af oppenede

Mon ikke #0 mener  f(x) = (ex-1)/x  som er hæveligt singulær i x=0 og godt kan taylorudvikles.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2019 af peter lind

#3 den funktion er heller ikke defineret i 0, så den kan heller ikke udvikles. Noget andet er at at ex-1 kan udvikles ud fra 0 og så kan man dividere resultatet med x


Skriv et svar til: Taylorrækken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.