Matematik

Vektorer

28. maj 2019 af SW18 - Niveau: B-niveau

Hej

Når man skal redegøre for vektorer og vinkler mellem vektorer - hvilke emner er så vigtge at forklare?

Det andet spørgsmål er: redegør for principperne bag regning med vektorer - hvilke emner er så vigtige, at forklarer her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2019 af Anders521

Ved redegørelse af vektorer, kan du komme ind på definitionen af en vektorer og repræsentant for en vektor. 


Svar #2
28. maj 2019 af SW18

Tusind tak!

Har du en idé om, hvad man så kunne snakke om ved redegør for principperne bag retning med vektorer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2019 af mathon

For to enhedsvektorer \small \overrightarrow{v} og \small \overrightarrow{u}
gælder for vinklen \small \varphi mellem dem:

                                                         \small \cos(\varphi )=\overrightarrow{v}\cdot \overrightarrow{u}

For to egentlige vektorer \small \overrightarrow{a} og \small \overrightarrow{b}
gælder for vinklen \small \varphi mellem dem:

                                                         \small \cos(\varphi )=\frac{\overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}\cdot \frac{\overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{b} \right |}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2019 af Anders521

#1 Ved vektorregning kan det være godt at omtale de gængse regneregler. Du husker nok den kommutative, associative og den distributive lov. Desuden har du også skalering af en vektor.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2019 af mathon

endvidere når vektorerne noteres med fed skrift, deres længde noteres med almindelig skrift og v er vektorvinklen:
 

                                     \small \begin{array}{lll} \small \left | \mathbf{a}+\mathbf{b} \right |^2=a^2+b^2+2\cdot a\cdot b\cdot \cos(v)\\\\ \small \left | \mathbf{a}-\mathbf{b} \right |^2=a^2+b^2-2\cdot a\cdot b\cdot \cos(v) \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.