Kemi

oxidation

30. maj 2019 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

en der ved hvorfor R-CH_2OH får odixationstallet -1?

R har jo intet oxidationstal, og O har -2 da det er bundet til et mindre elektronegativt atom


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2019 af mathon

Det er carbonatomer C der tildeles oxidationstrinnet -1.

            \small \begin{array}{llll} x+2\cdot (+1)+(-2)+(+1)=0\\\\ x+2-2+1=0\\\\ x=-1 \end{array} 


Svar #2
30. maj 2019 af Lise123Lise

Hvad er grunden til at c atomer har oxidationstallet -1?


Svar #3
30. maj 2019 af Lise123Lise

Oh ligemeget:) Tak!


Skriv et svar til: oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.