Matematik

rente 2

05. juni 2019 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

andreas ønsker at optage et lån i banken, men han har kun råd til at betale en ydelse på 1000 kr. pr. kvartal. banken kræver, at andreas skal tilbagebetale lånet over 5 år med kvartårlige ydelser. andreas får lånet den 1. april 2007 og første ydelse skal betales den 1, juli 2007. renten forventes at være 12% p.a. (3% pr. kvartal) i hele perioden. 

a( bestem hvor stort et lån andreas kan optage


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2019 af mathon

                         \small \small \small \begin{array}{llll} a)&G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}\\\\ &G=1000\cdot \frac{1-1.03^{-20}}{0.03}=14\, 877.47 \end{array}


Skriv et svar til: rente 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.