Matematik

Eksponentiel

06. juni 2019 af Jose5585 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet fil. :)) I NEED HELP


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2019 af mathon

                          \small \small \small \small \small \begin{array}{llll}& f(x)=b\cdot a^x\qquad b\in \mathbb{R}_+\qquad a\in \mathbb{R}_+\backslash\left \{ 1 \right \}\\\\ \textup{for }0<a<1&\textup{er f(x) aftagende}\\\\ \textup{for }a>1&\textup{er f(x) voksende}\\\\&\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\ln(a)\cdot f(x)\\\\\\\\ \textup{fordoblingskonstant }X_2\textup{:}&f(x+X_2)=2\cdot f(x)\qquad a>1\\\\ &b\cdot a^{x+X_2}=2\cdot f(x)\\\\ &b\cdot a^x\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)\\\\ &f(x)\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x)\\\\ & a^{X_2}=2\\\\ &\log(a)\cdot X_2=\log(2)\\\\ &X_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}=\frac{\ln(2)}{\ln(a)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2019 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 1, 5, 6 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.