Fysik

bestrålede fødevarer

06. juni 2019 af yasm0903 - Niveau: 9. klasse

hej. lige et spørgsmål. hvorfor bruger mange lande bestrålede fødevarer, når man istedet bare kan bruge konseveringsmidler? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2020 af Goten (Slettet)

Konserveringsmidler kan være allergifremkaldende, hormonforstyrrende, kan føre til intolerans og resistente bakterier. Desuden kan konserveringsmidler være kræftfremkaldende og giftige i større mængder.

Kilder:

https://www.alt.dk/sundhed/10-ting-du-skal-vide-om-tilsatningsstoffer
https://faktalink.dk/titelliste/tilsaetningsstoffer-i-maden
https://www.sondagsavisen.dk/mad/madogsundhed/2016-01-07-her-findes-de-farligste-stoffer/
https://sciencefix.dk/biologi/konservering-giver-resistente-bakterier/
https://foedevareguiden.dk/fodevare/hvad-indeholder-en-foedevare/tilsaetningsstoffer/8-typer-tilsaetningsstoffer/konserveringsmidler/


Skriv et svar til: bestrålede fødevarer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.