Fysik

Hubbles og rødforskydning

07. juni 2019 af Serap1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sød sjæl der vil forklare mig med "nemme" ord hvad rødforskydning og Hubbles lov er præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2019 af mathon

Når en galakse i afstanden \small d udsender lys med én bølgelængde \small \lambda _o, medens vi på Jorden registrerer den som en anden bølgelængde \small \lambda på grund af hastighedsforskellen \small v mellem galaksen og Jorden. 
Tolkes dette som såkaldt Dopplereffekt for lyset opnås for 
rødforskydningen:
                                      \small z=\frac{\lambda -\lambda _o}{\lambda _o}=\frac{\Delta \lambda }{\lambda _o}\qquad \Delta \lambda>0         

Yderligere omskrivninger
giver:
                                      \small \small v=H\cdot d             hvor \small H er Hubble-konstanten.
                                      
                          


Skriv et svar til: Hubbles og rødforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.