Matematik

skattepligtig indkomst

11. juni 2019 af elle2503 - Niveau: 7. klasse

jeg har lidt travlt så hvis i kunne hjælpe mig ville det være fedt:

i opgaven står der, undersøg, hvor stor Simons årsløn skal være, for at hans skattepligtige indkomst bliver 32200 kr. brug evt. it-værktøj.

Simon skal betale skat, hvis han skattepligtige indkomst i 2012 bliver større end 32200 kr

skattepligtige indkomst=årsløn-beskæftigelsesfradrag- arbejdsmarkedsbidrag

årsløn er løn i et helt år

beskæftigelsesfradrag er 4,4 % af årslønnen

arbejdsmarkedbidrag er 8 % af årslønnen

jeg går i 7 klasse så jeg har ikke lært alle mulige formler endnu så hvis i kunne forklare det så jeg også kan forstå det så ville det være fint (kan forstå det meste bare ikke alle mulige komplicerede formler XD) 

håber i kan hjælpe mig.


Svar #1
11. juni 2019 af elle2503

tror jeg har fundet ud af det men kan i tjekke?

x=årsløn

x - x·0,08 - x·0,044 = 32.200 kr. 

x·(1 - 0,08 - 0,044) = 32.200 kr. 

x·0,876 = 32.200 kr. ⇔

x = 32.200 kr./0,876 = 36.758 kr.

Dvs. Simons årsløn skal være 36.758 kr. for at han får udbetalt 32.200 kr.

kan i tjekke?


Skriv et svar til: skattepligtig indkomst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.