Kemi

Redox. Hjælp!

11. juni 2019 af marielinge - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med at afstemme denne redoxreaktion, den giver ikke mening når jeg prøver


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2019 af mathon

                      \small \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Fe}\, _{\textit{(s)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{H}{^+}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; \overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{H}_2\, _{\textit{(g)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Fe&2&&1\\ H&&1&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

                      \small Fe\, _{\textit{(s)}}\; +\;2\, H{^+}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;Fe{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_2\, _{\textit{(g)}}\quad\textup{afstemt}

\small \textup{p\aa \ molekylform:}    \small Fe\, _{\textit{(s)}}\; +\;H_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \;FeSO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_2\, _{\textit{(g)}}
\small \textup{og}

                                 \small 7\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; +\; Fe\, _{\textit{(s)}}\; +\;H_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\;\overset{\Delta }{ \longrightarrow} \;FeSO_4\cdot 7H_2O\, _{\textit{(s)}}\; +\;H_2\, _{\textit{(g)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2019 af mathon

                                 \small \small 7\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; +\; Fe\, _{\textit{(s)}}\; +\;H_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\;\xrightarrow[]{\textup{inddampning}} \;FeSO_4\cdot 7H_2O\, _{\textit{(s)}}\; +\;H_2\, _{\textit{(g)}}


Skriv et svar til: Redox. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.