Geografi

Vand og sand. Hvad er tungest?

17. juni 2019 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan kan det være at nogle steder læser jeg, at når man putter vand i et bæger med sand (og olie) så falder sandet nederst, og vandet i midten (olien øverst)? Er vand ikke tungere end sand? For hvordan kan regnvand ellers sive ned til grundvandet ude i naturen (og ned forbi sand)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} \textup{densitet:}\\ &\textup{strandsand}&1600\; \frac{kg}{m^3}\\\\ &\textup{vand}&1000\; \frac{kg}{m^3}\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2019 af ringstedLC

Vand "siver" jo også ned gennem sten som bekendt flyder ret dårligt. Sandkornene i alm. strandsand er krystaller med kanter. Der er derfor luft i en tør bunke sand og vand i en våd bunke sand. De enkelte sandkorn har en densitet, der er højere end varen "strandsand", da der også er luft/fugt i posen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2019 af mathon

...hvilket ikke ændrer essentielt på størrelsesforholdet.


Skriv et svar til: Vand og sand. Hvad er tungest?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.