Fysik

atomer og spektre

19. juni 2019 af Sana32 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal forklare atomer og spektre

Jeg skal indrage absorption, emission, fotonenergi, energiniveauer. hvordan kan jeg det'? en som evt. kan hjælpe mig med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2019 af mathon

Atomer kan exiteres/energiforsynes, hvis fotonens energi matcher et 'elektronspring'. Det kaldes absorption.

Springer elektronen (senere) efterfølgende til et lavere energiniveau, ledsages det af fotonudsendelse med en specifik bølgelængde. Det kaldes emission.

Fotonenergi:
                \small \begin{array}{llll} \textup{\textbf{absorption:}}&\small E_{m\rightarrow n}=E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }\qquad n>m \\\\ \textup{\textbf{emission:}}&\small E_{n\rightarrow m}=E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }\qquad n>m \end{array}          


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2019 af mathon

\small \textit{\textbf{enhedsomregninger:}}

             \small \begin{array}{llll} h=6.6260693\cdot 10^{-34}\; J\cdot s\\\\ c=2.99792458\cdot 10^8\; \frac{m}{s}\\\\ h\cdot c=1.9864456023\cdot 10^{-25}\; J\cdot m\\\\ h\cdot c=\left (1.9864456023\cdot 10^{-25} \right )\cdot \left ( 6.24150636309\cdot 10^{18} \right )\; eV\cdot \left ( 10^{19}\; nm \right )=1239.84\; eV\cdot nm \end{array}     


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2019 af mathon

tastekorrektion:

\small \small \begin{array}{llll}\\\\ h\cdot c=\left (1.9864456023\cdot 10^{-25} \right )\cdot \left ( 6.24150636309\cdot 10^{18} \right )\; eV\cdot \left ( 10^{19}\; nm \right )=1239.84\; eV\cdot nm\\\\ \textup{korrigeres til:}\\\\ h\cdot c=\left (1.9864456023\cdot 10^{-25} \right )\cdot \left ( 6.24150636309\cdot 10^{18} \right )\; eV\cdot \left ( 10^{\textbf{{\color{Red} 9}}}\; nm \right )=1239.84\; eV\cdot nm \end{array}

        


Skriv et svar til: atomer og spektre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.