Matematik

brøker!!

20. juni 2019 af ddfdfdf (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej jeg er lige i gang med at genfriske brøkregneregler, og der er et problem jeg er stød på inde på i matematikfessor.. jeg er i gang med at omregne en brøk til en hel tal.. som kan gøres når tælleren er større end nævneren fx 4/3 = 1 1/3 .. synes egentlig det var meget nemt da jeg læste det, indtil jeg lavede en af opgaverne 

Omskriv brøken 23/3 til et blandet tal. fik det til 7 2/3 men opgaven siger at det rigtige svar er 6 5/3..

hvordan kan det være når 3 går op i 23 7 gange?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2019 af mathon

              \small \frac{23}{3}=\frac{21}{3}+\frac{2}{3}=7\tfrac{2}{3}

              \small \small 6+\frac{5}{3}=6+\frac{3}{3}+\frac{2}{3}=6+1+\tfrac{2}{3}=7\tfrac{2}{3}


Svar #2
20. juni 2019 af ddfdfdf (Slettet)

tror du har misforstået mig det er en meget simpel opgave 

fik bare et en anden resultalt 


Svar #3
20. juni 2019 af ddfdfdf (Slettet)

se på billedet


Svar #4
20. juni 2019 af ddfdfdf (Slettet)

den gad ikke sende se her 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2019 af StoreNord

Hvor her?


Skriv et svar til: brøker!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.