Biologi

Proteinsyntese og diabetes

25. juni kl. 17:26 af 1Help1 - Niveau: A-niveau

Hej SP,
Nogen der ved, hvordan man kan koble proteinsyntesen og diabetes sammen?
Altså hvordan kan man bruge viden fra proteinsyntesen under emnet diabetes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni kl. 17:52 af Skaljeglavedinelektier

Insulin er et protein. 

Hæmoglobin A1c er glykeret hæmoglobin og bruges til diagnostik og monitorering af diabetes - dog ikke direkte i relation til proteinsyntese men en nonenzymatisk proces efterfølgende. 

Insulin, som hormon, påvirker også proteinsyntesen i perifert væv, men det er måske udenfor det tænkte niveau. 


Svar #2
25. juni kl. 21:28 af 1Help1

Hej, og tak for hjælpen.
Men forstod ikke helt, det du fik skrevet. Kunne du måske omformulere det til et lidt lavere niveau.
Jeg tror også lige, at det er min fejl, at jeg fik sat niveauet til A-niveau.

Men har også lige et andet spørgsmål.
Hvordan bruger man så viden fra membraners funktion, når man skal lave medicin?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni kl. 22:29 af Skaljeglavedinelektier

Nu kender jeg ikke til niveauet, men du kan måske kigge på insulin, fordi insulin er et protein. 

Jeg tænker, man bruger det med membraner ift. hvad medikamentet skal påvirke. Membranen er kunne permeabel for visse stoffer - det afhænger af deres struktur og kemiske egenskaber og opbygning (hydrofil/hydrofob). 


Skriv et svar til: Proteinsyntese og diabetes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.