Matematik

tallteori

30. juni 2019 af janhaa - Niveau: Universitet/Videregående

find:\\ \\7^{-1} \pmod{107}


just a challenge problem


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juni 2019 af oppenede

Additively:
   100

Multiplicatively
   108/7 = 15 + 3/7
   107/7 = 15 + 2/7

   (108 + 2*107) / 7 = 3*15 + 1 = 46


Svar #2
30. juni 2019 af janhaa

7x \equiv 1 \pmod{107}

so:

x \equiv 46 \pmod{107}


Skriv et svar til: tallteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.