Matematik

Binomialfordeling

21. juli 2019 af MarkRasm - Niveau: B-niveau

Jeg får n=74.989 men runder ned til 74 fordi vi ønsker mindst 90% sandsynlighed og 75 giver 89.9%


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2019 af peter lind

Du skal runde op. Hvis du runder ned er der jo mindre sandsynlighed for at 70 frø spirer


Svar #2
21. juli 2019 af MarkRasm

Jeg tror jeg har lavet en fejl.

Der gælder vel P(X\geq 70)=1-P(X\leq 69) og jeg skrev min ligning op

0.9=\sum_{i=0}^{69}\binom{n}{i}0.88^i(1-0.88)^{n-i}

men tvivler


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juli 2019 af peter lind

Det er overhovedet ikke meningen du skal bruge den ligning. Hvordan har du dog fundet løsningen til den? Brug dit CAS værktøj


Svar #4
21. juli 2019 af MarkRasm

jeg sidder og bruger Maple, men nu gætter jeg mig lidt frem.

P(X\geq 70)=1-\sum_{i=0}^{69}\binom{n}{i}0.88^i0.12^{n-i}

Hvis jeg sætter n=84 ind får jeg P(X\geq 70)=0.92>0.9 og hvis jeg indsætter n=83 ind får jeg P(X\geq 70)=0.88<0.9 og der spørges efter mindst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juli 2019 af Eksperimentalfysikeren

P(x≥70) skal være mindst 0,9, så den skal være større end eller lig med 0,9.


Svar #6
21. juli 2019 af MarkRasm

#5

P(x≥70) skal være mindst 0,9, så den skal være større end eller lig med 0,9.

Er det så korrekt det i #4 med at det skal være n=84?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juli 2019 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har ikke kontrolleret dine udregninger, men hvis de er korrekte, er svaret n=84.


Svar #8
21. juli 2019 af MarkRasm

#7

Jeg har ikke kontrolleret dine udregninger, men hvis de er korrekte, er svaret n=84.

Tak for hjælpen til jer alle. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juli 2019 af Capion1

Det mindste tal n ≥ 70 for hvilket

             \sum_{p=70}^{n}\binom{n}{p}0,88^{p}\cdot0,12 ^{n-p}\: \: \geq \: \: 0,90

er sand, er rigtig nok for n = 84.


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.