Matematik

Har brug for hjælp i matematik

14. august 2019 af SuttePutteFutte (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan finder jeg 1/3 del af 32 Kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \frac{1}{3}\textup{ af }\left ( 30+2 \right )kg=\left (10+\frac{2}{3} \right )kg=10.667\; kg \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2019 af jakobmp31 (Slettet)

Hej mathon:)

Man siger bare 32/3 = 10,66666667

Her har du svaret på det


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2019 af MatHFlærer

#2

Det, som Mathon gør er faktisk meget smart. Så kan man "nemmere" regne 32/3 uden lommeregner, hvis man er god til at kende brøker som 2/3=0.667 og at 30/3=10. Derfor er det smart tænkt, at 32/3=(30+2)/3=30/3+2/3=10+0.667=10.667


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2019 af oppenede

1/3 del af 32 kg svarer til hvor meget hver af 3 personer får når de fordeler 32 kg mad ligevægtigt.

Rund ned til 30 kg, så det indlysende er 10 kg til hver.

2 i rest giver så 2/3 = 0.6666..... kg ekstra til hver.

Dvs. 1/3 del af 32 kg = 10 + 0.6666..... kg
                                  = 10.6666..... kg


Skriv et svar til: Har brug for hjælp i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.