Fysik

Forstørrelse af atomkerne og afstand mellem kerne og elektron

14. august 2019 af KageSpiseren - Niveau: B-niveau

Hvad så SP

Jeg har brug for lidt hjælp til den her opgave da jeg ikke rigtig forstår den?

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2019 af AngelOneOne

Hej,

En atomkernes udstrækning er i størrelsesordenen af 10-14 m, og hele atomets udstrækning er i størrelsesordenen 10-10 m.

Så find ud af hvor mange gange du skal "forstørre" 10-14 m for at få 1 cm (10-2 m). Den faktor du får der, skal så ganges med 10-10 m.

10-14 m • 1012 = 10-2 m = 1 cm og dermed er faktoren 1012, og dermed er afstanden af elektronerne 10-10 m • 1012 = 102 m = 100 m.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Forstørrelse af atomkerne og afstand mellem kerne og elektron

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.