Matematik

help meee geometri

15. august 2019 af Melanie2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er ret forvirret over denne opgave, der står jeg skal bestemme længdn af AC - men kan ikke rigtig få kommandoen trekantsolve til at virke på maple, men ved heller ikke om det er den kommando jeg skal bruge, da jeg ikke har nok opysninger i opgaven. 

Skal jeg evt bruge sinusrelationerne??

opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2019 af janhaa

AC^2=10^2*2-2*10^2*\cos(120^o)=300\\ \\ AC=10\sqrt{3}\,cm^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du kan bruge cosinusrelationen ud fra vinkel B eller du kan dele AC på midten (M) og benytte, at ABM er en retvinklet trekant.

#2 har benyttet cosinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2019 af ringstedLC


Skriv et svar til: help meee geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.