Matematik

Proportionalitet

15. august 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Har lidt svært med denne.

Grafen for en omvendt proportionalitet går i gennem punktet (6,8). Bestem forskriften for funktionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2019 af Mathias7878

Omvendt proportionalitet er givet ved

  y = \frac{a}{x}

og du har y og x, hvilket du kan bruge til at bestemme a efterfulgt af b ved at isolere b i formlen

  y = ax+b

og dermed har du alt til at opstille forskriften for funktionen

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2019 af AMelev

Ad #1
Første del af svaret er OK, men det lineære udtryk hører ikke til omvendt proportionalitet.

y · x = a Indsæt (x,y) = (6,8) og bestem a.

Indsæt resultatet i   y = \frac{a}{x}


Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.