Matematik

Normalfordelingen konfidensintervaller

17. august 2019 af Warrocs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg får afvide at jeg skal redegør for begrebet fraktil indenunder konfidensintervaller.
Jeg skal kunne tegne en normalfordeling med tilhørende arealer på 2,5% i hver af "halerne" og forklare "fraktiler" herudfra. 
Så bliver der skrevet at "-1,96" er 2,5%fraktilen i en standardnormalfordeling.

Jeg forstår ikke helt hvad jeg skal kunne her. Jeg går udfra fraktilen under konfidensintervaller er det signifikants niveau man vælger, altså oftest 0,95. 
Hvad menes der også med at -1,96 er 2,5% fraktilen, hvad er -1,96? Jeg har set det nævnt andre steder uden forklaring.


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. august 2019 af SuneChr

Skitsér kurven for normalfordelingen med μ = 0 og σ = 1.
Lad endvidere x = - 1,96 , x = - 0,67 , x = 0 , x = 0,67 , x = 1,96
være de lodrette linjer der deler punktmængden, begrænset af kurven og x-aksen, i seks dele.
Kalder vi disse seks delpunktmængder, regnet fra venstre, for (I), (II), (III), (IV), (V) og (VI) har vi:
Arealet af punktmængde (I) = 0,025
Arealet af punktmængde (I) + (II) = 0,25                              1. kvartil
Arealet af punktmængde (I) + (II) + (III) = 0,50                     2. kvartil = medianen
Arealet af punktmængde (I) + (II) + (III) + (IV) = 0,75           3. kvartil
Arealet af punktmængde (I) + (II) + (III) + (IV) + (V) = 0,975
Arealet af punktmængde (I) + (II) + (III) + (IV) + (V) + (VI) = 1


Skriv et svar til: Normalfordelingen konfidensintervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.