Matematik

Find hældningskoefficient vha. b og punkt

17. august 2019 af zMARIAz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan finder man hældningskoefficienten vha. b og et punkt på grafen i en lineær funktion (y= ax + b)? Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2019 af oppenede

Isoler a i ligningen:
   y0 = a·x0 + b               <- alle punkter på linjen inklusiv det givne passer i ligningen  y = a·x + b

Du kender x0, y0, b, så a er den eneste ubekendte.


Svar #2
17. august 2019 af zMARIAz (Slettet)

#1 Hvordan isolerer jeg så a i y0= ax0 + b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2019 af mathon

                \small a=\frac{y_o-b}{x_o}


Skriv et svar til: Find hældningskoefficient vha. b og punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.