Matematik

parenteser

24. august 2019 af SW18 - Niveau: B-niveau

Jeg har to vektorer a = 7 over 3 og en vektor b over 2 over -5

og skal benytte denne formel 
O = 2 · vektor a + 2 · vektor b

O = 2 · kvadratrod 72 + 32 + 2 · kvadratrod 22 · (-5)2

men er i tvivl om det skal 2 skal ind i parentesen altså (-52) eller om det skal udenom parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2019 af MathAndMagic (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du skriver. Hvor får du kvardratrødderne fra?

Prøv at indsætte opgaveformuleringen :-)


Svar #2
24. august 2019 af SW18

Jeg skal udregne et parallelogram som er udspændt af to vektorer og så skal jeg finde omkredsen med formlen:

O = 2 · længden af vektor a + 2 · længden af vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Længden af en vektor a = (a1, a2) er givet ved

|a| = √( a12 + a22 )

(Det kommer fra Pythagoras.)

Så du har

O = 2*√(72 + 32) + 2*√(22 + (-5)2)

og 2 skal uden for parentesen. Altså (-5) * (-5) = 25.


Svar #4
24. august 2019 af SW18

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.