Matematik

Eksakte værdier

24. august 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der ved hvordan man finder den eksakte værdi af cos(135 grader)? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2019 af MathAndMagic (Slettet)

Cos(135 deg) = -cos(45 deg)

en vinkel på 45 grader svare til en trekant hvor de to kateter er lige lange, derfor:

Cos(135 deg) = -cos(45 deg) = - (1/√2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2019 af ringstedLC

Hvis spørgsmålet gælder mere generelt for beregninger i CAS, indstilles til "eksakt" istedet for "numerisk" eller lignende.


Svar #3
24. august 2019 af Lise123Lise

hvordan får du -\frac{1}{\sqrt{2}} ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2019 af ringstedLC

Tegn en ligebenet og retvinklet trekant med en katetelængde på 1. Hypotenusen er ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2019 af SuneChr

.SP 240820192327.JPG

Vedhæftet fil:SP 240820192327.JPG

Svar #6
25. august 2019 af Lise123Lise

men forstår stadig ikke hvor \sqrt{2} kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2019 af ringstedLC

Hypotenuse, kateter, - der skal ringe en klokke.

\begin{align*} \text{hyp.}^2 &= \text{kat.}^2+\text{kat.}^2 \\ \cos(\angle A) &= \frac{b}{\text{hyp.}} \end{align*}


Skriv et svar til: Eksakte værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.