Matematik

Potenser

25. august 2019 af Kbrondby - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder og regner opgaver med potenser, men jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal gribe opgaver an..

Første opgave - jeg skal reducer udtrykket, så der kun forekommer én potens af tallet 5: - hvordan skal det forstås?

125^4/25^6*5^5

Andet opgave - reducér mest muligt:

Her vil jeg regne paranteserne ud først:

(81*x*y)^2/(27*x)^3*9^4

(81 * x * y) * (81 * x * y) - jeg bliver i tvivl om jeg skal gange 81 ind på hvert produkt i den anden parantes - hvordan skal den gribes an?

Jeg håber en kan bringe noget klarhed over opgaverne :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2019 af mathon

                               \large \begin{array}{lllll} \frac{125^4\cdot 5^5}{25^6}=\frac{(5^3)^4\cdot 5^5}{(5^2)^6}=\frac{5^{12}\cdot 5^5}{5^{12}}=5^5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2019 af mathon

                               \large \large \begin{array}{lllll} \frac{(81\cdot x\cdot y)^2\cdot 9^4}{\left (27\cdot x \right )^3}=\frac{(3^4\cdot x\cdot y)^2\cdot( 3^2)^4}{(3^3\cdot x)^3} =\frac{3^8\cdot x^2\cdot y^2\cdot 3^8}{3^9\cdot x^3}=3^{8+8-9}\cdot x^{2-3}\cdot y^2=3^7\cdot x^{-1}\cdot y^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2019 af mathon

                      \large \small \begin{array}{lllll} &a\cdot (b\cdot c\cdot d)&=&a\cdot b\cdot c\cdot d\\ \textup{men}\\ &a\cdot (b+c+d)&=&ab+ac+ad \end{array}


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.